Batsleer NV - buitengewoon onderhoud - tel 09 325 25 00

Renovatie & Conservatie

Renovatie & Conservatie

Algemeen intro. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id magna mauris. Suspendisse quam urna, viverra sit amet ante id, hendrerit euismod nibh. Suspendisse odio nunc, molestie at rutrum quis, condimentum vel metus. Quisque tempor metus in nisi porttitor blandit. Pellentesque hendrerit feugiat lacus eget luctus. Maecenas sem velit, ultricies elementum pulvinar vehicula, semper sit amet nulla. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent bibendum vel felis id eleifend. Vestibulum dignissim eros a lobortis luctus. Pellentesque augue ligula, finibus sit amet aliquet ac, scelerisque vel ante. Donec id risus vel tellus convallis mollis. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Activiteiten

Voor herstellingen aan natuurstenen of bakstenen onderdelen van gebouwen of bouwwerken werken onze specialisten met mortels in de kleur van de steen. In sommige situatie wordt ervoor geopteerd om de gehavende stenen integraal te vervangen. Waar nodig voorzien we een extra chemische of mechanische verankering.

 

NV BATSLEER voert elke herstelling uit met zin voor esthetiek en aandacht voor de veiligheid.

Na een grondige diagnose gaan onze specialisten tot de actie over.

Zij injecteren de muren met RDS70, een gel met een hoog vastestofgehalte (73% silaan/siloxaan). Op deze injectiemethode krijgt u een garantieattest dat zowel door de fabrikant als door NV BATSLEER wordt ondertekend; het is de enige methode in België die u als klant de zekerheid geeft van een permanente oplossing van het probleem.

 

Het product wordt geïnjecteerd in vooraf geboorde gaten van 12 mm met een tussenafstand van 10-12 cm. De gaten worden bij voorkeur horizontaal in een voeg geboord en gaan tot 5 cm van de andere zijde van de muur. De actieve stoffen in de muur verspreiden zich via het aanwezige muurvocht. Gedurende ongeveer 3 weken verdeelt de actieve stof zich gelijkmatig over de volledige muurdikte. Hierna vindt de polymerisatie plaats en ontstaat de waterafstotende laag. De dampfase van de gel zorgt er overigens, mede door de hoge silaanconcentratie, voor dat ook metselwerk dat er niet rechtstreeks mee in aanraking komt, waterafstotend wordt gemaakt; dit maakt bijv. de efficiënte behandeling van snelbouwsteen of betonblokken mogelijk.


Bij vroegere injectiemethoden werden zeer veel vluchtige stoffen gebruikt die overlast bezorgden aan bewoners en die de ozonlaag aantasten. De gel RDS70 bevat geen gevaarlijke solventen en is 100% mens- en milieuvriendelijk.

Dankzij ons complete muurherstelsysteem ziet uw beschadigde muur er snel weer als orgineel uit. Naast de optische reparatie van uw muur zorgen onze producten ook voor het herstel van de sterkte van uw muur. Onze scheurherstelmethode combineert een mooi resultaat met snelheid en kostenefficiëntie.

Wij reinigen uw gevel zonder hem te beschadigen. Op basis van een grondige analyse stemmen we onze reinigingstechnieken perfect af op de ondergrond.

 

Stoomreiniging onder hoge druk, chemische reiniging, stralen, … NV BATSLEER voert alle reinigingstechnieken uit conform de huidige  wet- en regelgeving. En dat met respect voor het milieu, voor bewoners en buren.

Natuursteen geeft uw gevel een verassend warm en eigentijds uitzicht. NV BATSLEER verankert natuursteenpanelen en isolatie op bestaande en nieuwe muren. Resultaat: een uniform en stijlvol effect. Blauwe steen, leisteen, steenstrips, … informeer gerust naar de verschillende mogelijkheden.

Spouwmuurisolatie

Verminder het energieverlies langs de gevel met 50%. Kies nu voor spouwmuurisolatie door NV BATSLEER. Met een enkele ingreep verbetert u de EPC-waarde en het comfort  van uw woning aanzienlijk.

 

Dakisolatie

Warmte stijgt… Door een niet-geïsoleerd dak gaat daarom heel wat energie verloren. Tegenwoordig bestaan er gelukkig technieken om daar (ook in oudere huizen) iets aan te doen. Hebt u een plat dak? Een zadeldak? We bekijken samen met u waar en hoe we het best na-isoleren.

 

Binnenmuurisolatie

In sommige situaties is binnenmuurisolatie aangewezen om uw energieverlies te beperken. NV BATSLEER slaagt erin om ook met binnenmuurisolatie mooie energiebesparingen te realiseren. Vraag gerust meer informatie.

 

Onze specialisten komen graag bij u langs. Op basis van een grondige analyse van uw gevel en spouw bepalen ze welke techniek en welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw woning. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken wordt uw muur tot in de kleinste hoekjes geïsoleerd. Zonder koudebruggen en zonder kans op verzakkingen van het isolatiemateriaal.

Natte plekken, zoutuitbloeiingen, schimmel en scheuren. Vocht kan uw gevel, isolatie en binnenmuren ernstig beschadigen.

 

Onze specialisten brengen uw vochtproblemen in kaart en stellen een duurzame oplossing voor. Afhankelijk van de oorzaak van de vochtindringing wordt er geïnjecteerd of geïmpregneerd.

 

Is de vochtindringing te wijten aan een foute constructie uit het verleden? Dan kunnen we dit snel en deskundig verhelpen. Op een esthetisch verantwoorde manier en met minimale hinder.

Snijvoegen, knipvoegen, geborstelde voegen, … Onze voegspecialisten kennen alle voegtechnieken van vroeger en nu. Zij herstellen uw metselwerk weer in al zijn glorie. Vaak beperkt onze taak zich niet enkel tot de herstelling van het voegwerk. Ook reparatie van het metselwerk en versteviging van de gevel behoort tot de mogelijkheden.

Bel ons gerust voor een offerte. Ons telefoonnummer: 09 325 25 00.

Slijtage van de binnenmuur achter uw gevel is minder zichtbaar, maar daarom zeker niet minder belangrijk. De kwaliteit van de spouwankers die aangebracht zijn tussen binnen- en buitenmuur is van essentieel belang. Is deze kwaliteit niet optimaal? Dan maakt dit de bouwkundige constructie van het gebouw zwakker.

Door het vochtige milieu waarin zij zijn bevestigd, zijn spouwankers aan corrosie onderhevig. Daarom is het noodzakelijk om de staat van de spouwankers van tijd tot tijd onder de loep te nemen. Dit kan alleen door gespecialiseerd personeel met specifiek voor dit soort onderzoek ontwikkelde apparatuur. NV BATSLEER voert zulke onderzoeken uit.

 

Hoe gaan we tewerk?

  • Onze spouwinspecteur boort een klein gaatje in de te onderzoeken muur.
  • Met een endoscoop controleert en beoordeelt hij de situatie aan de binnenzijde van de muur.
  • U als eigenaar krijgt een verslag van de bevindingen.

Een binnenmuuronderzoek is snel en eenvoudig uit te voeren. Het is aangewezen als u werken aan de gevel plant. Deze controle kan namelijk ernstige schade voorkomen.

Van oude kloosterramen tot MDF-kasten in een boetiek. Onze schilders maken er pareltjes van.

Binnen of buiten? Wij werken overal en altijd precies en proper. Met milieuvriendelijke verf en met aandacht voor elk detail.

Gevelpleister isoleert uw gebouw, maar laat het toch ademen. Het beschermt tegen weer en wind en geeft uw gevel een mooi, uniform uitzicht.

Modern of klassiek? NV BATSLEER selecteert samen met u de pleister die het best past voor uw project. Van de voorbereiding van de ondergrond over de keuze van de isolatie tot een onberispelijke afwerking: reken op ons.

NV BATSLEER herstelt uw metselwerk met een ongeëvenaarde prijs-resultaatverhouding. We voeren een nagenoeg onzichtbare constructieve reparatie uit. Na een grondige analyse van het probleem worden voegen uitgefreesd en wordt uw metselwerk met een RVS-staaf gewapend. Dan voegen we het metselwerk weer op. Resulaat? Alle scheuren zijn verdwenen en uw muur is steviger dan ooit tevoren.

Pinakels, kruisbloemen, sluitstenen. Allemaal staaltjes van vakmanschap uit lang vervlogen tijden die door luchtvervuiling, weersomstandigheden en de tand des tijds beschadigd geraken.

Een van de kernactiviteiten van NV BATSLEER is de restauratie van monumenten, ornamenten en beelden. Van neo-gotisch tot art deco, van barok tot modernistisch: onze specialisten zorgen voor een gepaste behandeling. Met respect voor de geschiedenis en met het oog op de toekomst. Bel ons gerust voor meer informatie: 09 325 25 00.

NV BATSLEER verankert gevelpanelen op een betrouwbare en esthetisch verantwoorde manier.

Ook voor gescheurd metselwerk is onze verankeringsmethode vaak een ideale oplossing. Voegen worden op diepte uitgefreesd, waarna een RVS-wapening in de vrijgemaakte voeg of gleuf wordt vastgezet met een cementgebonden tweecomponentenlijm. Daarna wordt de voeg opnieuw hersteld. Uw gevel wordt zo volledig en onzichtbaar gestabiliseerd.

U wil een vuile of verweerde gevel weer helemaal doen opfleuren? NV BATSLEER frist zo’n gevel weer helemaal op met een nieuwe kalei- of toplaag. Kaleien is een eeuwenoude techniek waarbij een dunne kalkpleister op de gevel wordt gezet. Soms wordt deze nog met een extra laag kalkverf afgewerkt.

Door onze jarenlange ervaring met restauratie van historische gebouwen beheersen we bij NV BATSLEER deze techniek als geen ander. Kaleien is vakwerk: laat het niet aan eender wie over. Wij komen graag eens langs om de voordelen en het effect van een kaleilaag op uw gevel te bespreken.

Bij crepigevels kunnen we snel een nieuwe toplaag aanbrengen. Zo bent u weer gerust voor jaren.

Elk bouwwerk krijgt het vandaag hard te verduren. Zure regen en luchtverontreiniging eisen een zware tol. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de gebruikelijke verouderingsverschijnselen. Wij helpen u graag om uw pand in al zijn glorie te herstellen … en klaar te maken voor een duurzame toekomst.

NV BATSLEER biedt u een totale dienstverlening op het gebied van restauratie en onderhoud van uw patrimonium. Onder leiding van een eigen bouwkundig restauratieadviseur inspecteren we uw gebouw(en) en plannen we de restauraties. Van rapportering tot oplevering: reken op een deskundige aanpak. Elk gebouw heeft een eigen karakter: daarom starten wij altijd met een uitgebreide analyse. Op basis daarvan stellen we een aangepaste behandeling op punt.

Relevante referenties