betonrenovatie

Batsleer Renovatie investeert fors in hydrodemolition

Batsleer Renovatie investeerde zopas fors in verschillende hydrodemolition-machines. Met deze machines verwijdert de onderneming op een efficiëntere en geluidsvriendelijke wijze betonrot van bruggen, wegen, balkons, vloeren, wanden, kolommen,…

Hydrodemolition is een innovatieve renovatietechniek waarbij water onder hoge druk (2.500 bar) op verschillende soorten oppervlaktes wordt gespoten om die te verwijderen. Beton, coating, verf, asfalt, bitumen, crepi, enz. … kunnen met deze techniek worden verwijderd.

Met hydrodemolition kunnen ook verschillende materialen opgeruwd worden. Denk bijvoorbeeld aan het opruwen van betonnen vloeren alvorens er een coating op komt.

Voordelen

Slechte stukken beton (betonrot) worden nu nog vaak handmatig met zware pneumatische sloophamers verwijderd. Dankzij het inzetten van hydrodemolition-machines verwijdert Batsleer Renovatie het beton en andere materialen machinaal. De hevige schokken van de pneumatische sloophamers veroorzaken soms schade aan de goede stukken beton. Bij hydrodemolition veroorzaken de krachtige waterstralen volgens Batsleer weinig tot geen extra schade aan de goede stukken beton.

De trillingen van de pneumatische hamers kunnen aanleiding geven tot scheuren in de wapenin, terwijl met hydrodemolition de scheurvorming sterk wordt ingeperkt.

Het verwijderen van beton met pneumatische hamers brengt veel fijn stof met zich. De overlast van fijn stof valt bij hydrodemolition goed mee, omdat het water het fijn stof met zich meetrekt. Pneumatische hamers veroorzaken bovendien meer geluidsoverlast dan waterstralen. Het geluid van de waterstralen blijft zeer lokaal, terwijl het geluid van de pneumatische hamers zich sterk op de bouwwerf verspreidt.

Het handmatig verwijderen van betonrot was vroeger voor de medewerkers van Batsleer Renovatie een zware, arbeidsintensieve klus. Dankzij hydrodemolition is het verwijderen van beton en andere materialen een lichtere taak voor de medewerkers.

Batsleer Renovatie is een innovatief renovatiebedrijf uit Aalter. Het bedrijf is sinds 1991 actief in de renovatiesector. De onderneming is gespecialiseerd in onderhoud van gebouwen en infrastructuur. Het beschikt over enkele BCCA-certificaten: procescertificaat niveau B voor betonherstelling en herstelling van gecarbonateerd beton klasse A.

Het team van Batsleer Renovatie bestaat uit 45 enthousiaste medewerkers. Het team wordt geleid door gedelegeerd bestuurder Koen Batsleer. Het bedrijf is steeds op zoek naar nieuwe medewerkers om zijn continue groei mee te ondersteunen.

Bron: https://www.bouwkroniek.be/article/batsleer-renovatie-investeert-fors-in-hydrodemolition.33986